Kansanopiston vaelluskursseila

Tässä sytytetään tulta vanhan ajan keinolla, tulusraudan ja taulan avulla. Taustalla näkyy pyöröhirsiseinä, varmaan ison korsun.


Ensin isku kiveen tulusraudalla, kun kipinä osuu taulaan, se alkaa kytemään. Kytevällä taulalla sytytetään herkästi syttyvät ohuet sytykkeet. Kun ne alkavat palaa, tuleen lisätään vähitellen suurempia sytykkeitä, vuoltuja lastuja, isompia lastuja, pieniä puita ja lopuksi oikeita kunnon nuotioopuita.







Palaa se aivan selvästi











Vaelluskurssilaiset ruokailivat maastossa
Lehtosenjärvi

Puu ei kaatuessaan kysy, saako polun katkaista. Kiertämisen tuo juurakko edellytti. Toiset kiersivät rannan kautta, toiset kastumista peläten vähän kauempana rungon yli hyppien.

Lehtosen rannalla levähdettiin.




Alakuvassa iltaruokailulla. Pian päästiin nukkumaan puolijoukkuetelttaan, kokeilin teltan perälle, muttya tuntui useita teräviä kiviä. Vetäydyun lähelle ovea, jossa kiemurtelin kivien väliin. Oli siihen ensin kokeilemaani paikkaan joku yön aikana ängennyt. Oli hyvä että nukuin ovensuussa, siitä oli hyvä käydä ulkona pimeän yön aikana.

Valmiina kotimatkalle
Alla Sysilammen maja

Marjaretkellä isolla sähkölinjalla






























Siikajoen Siikatörmän leirikeskukseen kokoonnuimme leirille.




Kuntoremonttikurssi Reisjärven kansanopistolla.







Luotosenjärvi kuivana. Järvi oli täytenä lohenpoikasten luonnoravintoaltaana, järvi tyhjennettiin, että poikaset voi pyydystää istutettavaksi eri vesistöihin.


Vaelluskurssilaisia ison korsun edudtalla.
Aamuhämärä vielä, ruoka ja vaellus edessä.







Kolminurkkasella












Puita Korsukylässä. 

  Korsukylässä olin yön ainakin yhdellä Reisjärven opiston vaelluskurssilla, en muista varmaksi, veikö yhteinen kuljetus sakin sinne vai menimmekö kävellen. Jos menimme kuljetuksella, vaellus jatkui aamulla.
 Kerran vaelsimme Korsukylään Sysilammen suunnasta, jonne meitä kuljetettiin. Oli ohje, ettemme lähde sieltä ennen, kuin kaikki ovat valmiina lähtöön, myös oppaat paikalla. Kaikki eivät malttaneet odottaa tai ohje oli mennyt heiltä ohi, niin lähtivät kävelemään Koirajärvelle päin, siis eri suuntaan kuin oli suunnitelma. Onneksi olivat matkapuhelimet, joten yhteyden saanti heihin onnistui. Me saimme ohjeen odottaa Sysilammella, että vikasuuntaan lähteneet tulisivat mukaamme.
 Monelle meille tuli kylmä ja lähdimme hissukseen kävelemään kohti Korsukylää. Kävelimme pimeässä taskulamppujen valossa. Kun kylmä oli voitettu, oikaisimme makuulle sammalikolle kivien suojaan.

Tässä vaelluskurssilaisia Metsäkorsun takan edessä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virtuaaliretkellä

Lapin sormi

Erillisiä retkikohteita