Tunturissa

Kotiseutuni ensimmäinnen retkipolku ja maisemat tunnettiin nimellä Lapin Sormi, koska maisemat monelta osin muistuttavat Lapin maisemia. Muuten muistuttavatkin, mutta tunturit täältä puuttuvat. Veljeni oli hankkinut mökin eteläisen Lapin alueelta ja hän puhui tunturiin menosta. Kielitajuni taisteli ilmaisua vastaan, ajattelin että pitäisi puhua menosta tunturille, sillä nousuahan sinne meno on. Ymmärsin veljeni ilmaisun heti, kun olin päässyt elämäni ensi kerran tunturiin.
  Kun alemman maaston metsästä noustaan harvaan tai tiheään tunturikoivikkoon, on se menoa tunturiin, vaikka varsinainen kiipeäminen on vasta edessä. Ensimmäinen kuva on tunturilaaksosta, toinen laakson väliharjanteelta, ne antanevat käsitystä, millaista on mennä tunturiin.

Tämä kuva on Jungannperältä olimme lähdössä meidän volvolla pohjoiseen hiihtolomalle. Halusin napata lähtökuvan ja tällainen siitä tuli. Välillä pysähdyimme kahvia juomaan ja taisimme haukata välipalaakin.



Hannukurussa näkyi oikeita tunturimaisemia
Hannukurun tupia ja Hannukurun kota 

Eräänä päivänä kävimme Enontekiön kirkonkylässä tutustumassa ja ostoksillakin. Mutka siinä tuli tehdyksi kun tietä pitkin ajettiin, mutta nähtiin samalla Lapin maisemia. Kuvia ei minulla ole siltä reissulta, enkä muista hyvin sitä retkeä muutenkaan.             
  Lukitsin peräkärryn kiinnityksen, vein avaimen nauhoineen tuvan pöydälle. Enontekiölle lähtiessä vein avaimen autoon ja reissun aikana panin sen hansikaslokeroon. Tuli lähdön aika, olin unohtanut minne kätkin aisan avaimen. Kysyin, eikä kukaan muistanut edes nähneensä avainta. Puolen tunnin kuluttua lähdöstä katsoin hansikaslokeroon ja siellä oli kaivattu nauha avaimineen.

Pysähdyimme Kittilässä, ajoimme edelleen sen jälkeen Tyrnävän Murtoon, jossa istuimme muutamia hetkiä.
Väliin muutama kuva Koitelinkoskelta

                                                          


Koitelinkoskella Yli-Iissä



Saariselän opastuskeskuksen portti ja portaat Iisakkipään polulla



Pitkoksia Iisakkipään polulla.

 Toisena päivänä valloitimme Kaunispään, siellä en ottanut kuvia, en muista oliko kameraa mukana.

Ruskaa Ivalossa, muualla ei ollut kunnon ruskaa enää


Kiilopään silhuetti


Pyykin näkyvöitys lentokartoitusta varten Kiilopään huipun lähellä

Kiilopään huipulta näkee kauas. Kauas polkua pitkin teki mieleni, mutta auto ja vaimo odottivat alhaalla auton luona. Piti palata takaisin ja lähteä kotimatkalle.
Porotokka Saariselällä 

Näkymä Vuokatissa





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virtuaaliretkellä

Lapin sormi

Erillisiä retkikohteita